Diensten

Tekenwerk

Voor (ver)bouwen is tekenwerk benodigd. Dit kan zijn voor de aannemer of leveranciers van bouwmateriaal. Ook voor het indienen van een vergunningsaanvraag is tekenwerk benodigd.

Wij verzorgen dit graag voor u.

Aanvraag Omgevingsvergunning

Heeft u een Omgevingsvergunning nodig? Wij kunnen de aanvraag en de begeleiding voor u uitvoeren.

In veel gevallen heeft u een vergunning nodig van de gemeente om te mogen (ver)bouwen. Of een vergunning vereist is en binnen welke kaders er gebouwd mag worden, toetsen wij doorgaans middels een “vooronderzoek”.
Wij geven daarna een eerlijk advies. Als wij de kans klein achten op het verkrijgen van vergunning of daar problemen in voorzien, dan delen wij dit met u. Dan kunt u op basis van dit advies beslissen of u uw plannen wilt doorzetten, wilt aanpassen of wilt staken. Een aanvraag Omgevingsvergunning (of eerst een vooroverleg met de gemeente) kunt u zelf indienen bij de gemeente, maar u kunt er ook voor kiezen dit uit te besteden aan ons. Een stukje ontzorging in het proces, waaronder de communicatie met de gemeente en (in sommige gevallen) de Welstand. Wij houden gedurende de looptijd van de aanvraag contact met de gemeente, houden hiermee een vinger aan de pols en informeren u over de status.
Indien er aanpassingen vereist worden door de gemeente en/of Welstand, dan kunnen wij in overleg met u, aanpassingen doen in het tekenwerk cq ontwerp en deze voorleggen aan de gemeente.
Uiteindelijk is enkel de gemeente gerechtigd om te beslissen over het verstrekken van een vergunning, daarom kunnen wij nimmer een garantie geven op het verkrijgen van een vergunning. Wel is onze werkwijze positief en gericht op het zo soepel mogelijk laten verlopen van de aanvraag.

Partners

Binnen ons netwerk werken wij nauw samen met betrouwbare partners in andere disciplines, waardoor wij onze opdrachtgevers ook kunnen helpen in hun zoektocht naar:

  • Constructietekeningen en -berekeningen
  • Ontwerp onder architectuur
  • Interieur ontwerp
  • Aannemers
  • Installatieadvies
  • Energie prestatie advies en/of een energielabel
  • Kwaliteit Borgers

Bouwbegeleiding

Bij grotere bouwprojecten komt veel kijken. U heeft een aannemer in de hand genomen (de daadwerkelijk bouw laten wij graag over aan de aannemer en zijn mensen), maar u heeft vaak zelf niet de tijd en kennis om de bouw te begeleiden en te kijken of alles naar uw wensen verloopt. In dat soort situaties kunnen wij u helpen om op de bouwplaats mee te kijken, aanwezig te zijn bij bouwvergaderingen en afspraken te maken met de (onder)aannemer, waarna u te allen tijde geïnformeerd wordt over de gang van zaken. Hierin is ook tussentijdse afstemming met u als opdrachtgever van essentieel belang.

Bouwkosten advies

Wilt u weten of een bouw of verbouwing financieel haalbaar is? Wij kunnen voor u een financieel haalbaarheidsonderzoek uitvoeren zodat u vooraf kunt bepalen of uw plannen financieel haalbaar zijn.

Tevens verzorgen wij kostenramingen en inschrijfbegrotingen voor onder andere aannemers die er zelf de capaciteit of “know-how” niet voor hebben.

Heeft u twijfels over offertes voor uw bouw of verbouw en wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Dan kunnen wij offertes voor u vergelijken of screenen.

Verduurzamen van uw woning​

Wij werken met gecertificeerde partners op het gebied van Energieprestatie advies. Het advies geeft u inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbeteringen die u kunt (laten) doorvoeren om de energiezuinigheid van uw woning te verbeteren. Ook als u een energielabel nodig heeft, kunnen wij u in contact brengen met gecertificeerde partners.

Gerealiseerde projecten

Elk project – klein en groot – voor de particuliere of zakelijke markt, behandelen wij met aandacht en enthousiasme.

Een greep uit projecten waar wij aan hebben gewerkt, vindt u hier: 

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op!